Известие

Collapse
No announcement yet.

Дискове и накладки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дискове и накладки?

Здравейте на всички, най-накрая доживях и аз да се лог-на с ника си
    Та сега по същество:
    Заради проблема с тракането от спирачния апарат, за който бях пуснал отделна тема, реших да проверя сам каква е ситуацията и се оказа точно изпуснала пружинка на вътрешната накладка,но първото нещо , което ми направи впечатление след като свалих гумата беше спирачният ми диск-помислих си тази накладка още малко и ще го отреже след като го измерих се оказа,че е станал 7мм...И така сега съм решил да сменя предните дискове заедно с комплект накладки,но ме вълнуват няколко въпроса, а именно:
    1. Някой наскоро сменял ли е дискове и какви ще ми препоръча(ако знаети случайно дали в ВАНТО има оригинални и на какви цени)
    2. Защо в ръководството за алфа 145 пише,че диска е 11.1 мм с допустимо износване 10.2мм,а във всички каталози на фирмите из нета пише 12мм с допуск пак 10.2мм и дали тази разлика от 1мм би ми създала някакви проблеми при слагането)
    3. Дали има някакъв проблем сам да си ги подменя,защото като гледах няма нищо сложно в тази процедура,само ме интересува ако някой се е занимавал да каже дали ми е нужен някакъв инструмент за прибиране на цилиндърчето и дали може и без него да се оправя?
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Аз когато купих моята Алфа ми ги смениха и мисля че ги взеха от Александър Ауто и ако не се лъжа бяха някъде около 80 лв. Не си спомням точно защото сменях и други работи, но това ми е останало в главата...
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

значи преди три месеца питах за мойте и ми казаха че има три вида двата вида бяха по около 40 лв и единия беше 98 лева не помна сега ама едните бяха за система с охлаждане другите не помна вече ама са различни трябва да знаеш твоите какави са.

Comment

Румен за тази разлика 40/98 сигурно е ставало дума за плътни и вентилирани.А иначе къде си питал за тях.Аз днес звънях в Ванто и Ауто италия -и цените много-много не ме устроиха на този етап-ВАНТО-240лв(комплект) Ауто Италия-120 накладки и по 141 за диск - 1 брой.
        Става дума за ОРИГИНАЛНИ. Все пак в канекс мога да се уредя с всичко за към 130 лв,става дума за БЕНДИКС....но за сега ще чакам ако има някой да ми отговори на всичките въпроси,които съм поставил.

Comment

Първоначално публикувано от MBlaST
          Румен за тази разлика 40/98 сигурно е ставало дума за плътни и вентилирани.А иначе къде си питал за тях.Аз днес звънях в Ванто и Ауто италия -и цените много-много не ме устроиха на този етап-ВАНТО-240лв(комплект) Ауто Италия-120 накладки и по 141 за диск - 1 брой.
          Става дума за ОРИГИНАЛНИ. Все пак в канекс мога да се уредя с всичко за към 130 лв,става дума за БЕНДИКС....но за сега ще чакам ако има някой да ми отговори на всичките въпроси,които съм поставил.
          А бре колега .............нали ти написах за Александър Ауто

П.С. Сега се сещам че първоначално ми бяха казали цена над 120 ама не станали и сложиха другите....
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

А аз ти написах ЛС.

Comment

аз съм от пловдив и питах в динекспрес незнам дали ги знае6

Comment

ДА те са ми близо даже!Пратил съм им мейл и чакам...

Comment

ти от пловдив ли си

Comment

След като проучих пазара най-приемливо като цена-качество(около 130 лв.) за мен са следните накладки+дискове:
                    1. DELPHI - LOCKHEED (английски)
                    2. BENDIX (немски)

Някой ако има впечатления от някои от горепосочените марки нека изкаже мнението си.

ПС.Румен не виждаш ли под аватара ще ти изкара очите

Comment

Бате аз и от двете марки имам впе4атления и мога да кажа 4е не са хи4 лоши марки особено бендикс а делфи не беше ли американска марка
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ами да ти кажа честно може и да си прав,но в имейла към фирмата, в която питах за тях ми написаха, че били английски...може служителя,който ми е писал така да си е решил .
                        Иначе утре смятам да ходя да си взема Делхи-то щотот ми е най-близо и не ми се занимава с доставки от Канекс.(бендикс-а)

Comment

koлегата кирил василев миналата седмица си смени дисковете на 155-цата и мисля че цената беше около 80 лева
                          дисковете са брембо(но не перформанс) и са закупени от аутоплюс, които си мисля трябва да имат магазини и в пловдив
                          ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Хмм интересно...БРЕМБО звучи много по-добе Само не мога да им намеря никакъв телефон на тази фирма,дори и в София да е аз тази седмица може да ходя до там и затова не е проблем. Ако някой може да ми помогне с тел. да свирка

Comment

Аз от няколко месеца съм с Bendix. Забележката ми към тях е само, че понякога като спирам по светофарите и свирят.
                              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Working...
                              X